4 ting du skal vide om solceller

Der er fire helt konkrete ting du skal vide eller undersøge inden du køber en solcelle. Du skal vide noget om prisen, korrekt montering og placering, solcelleanlæggets størrelse og hvorvidt du kan få overskud.

På GreenMatch kan du finde flere informationer samtidig med du kan få op til fire uforpligtende tilbud, læs mere her: Solceller.

Her er de 4 ting du skal vide om solceller

Først og fremmest skal du vide noget om prisen. Prisen er forskellig afhængig af producenten, størrelsen og kvalitet. Kun én ting er sikke når du køber solceller, det betaler sig ikke at købe billige solceller. Kvalitetens niveau hænger både sammen med levetid, garanti og ydeevne. Et solcelleanlæg skal jo gerne sidde på taget i mange år. De bedste solcelleanlæg kræver næsten ingen vedligeholdelse sammenlignet med de billige, der ikke har en chance for at overleve det danske vejr. Solcelleanlæggets størrelse samt prisen påvirkes jo også af dit energibehov. Prisen på et solcelleanlæg ligger mellem 50.000 til 150.000 kr.

Nu ser vi på placering og montering. Solcelleanlægget skal placeres mod syd med en vinkel på 40 grader. Det er der hvor solcellen bedst kan optage sollyset her i Danmark. Anlægget må ikke blive skygget for af noget, idet det ødelægger elproduktionen. Solceller producerer også strøm i gråvejr, det er solcellens kvalitet der bestemmer hvor meget der produceres disse dage. I løbet af omkring 20 år vil solcellen tabe en del af sin ydeevne, omkring 15% for at være mere præcis.

I forhold til solcellens størrelse så kan vi umiddelbart vælge mellem 3: 2 kWp, 3,5 kWp og 6kWp. 2 kWp er til mindre husstande. I en 2 pers. husstand skal det dække 60 % af forbruget. det samlede areal er på 10-15 m2 og producerer omkring 1.400-1.700 kWh hvert år. 3,5 kWp er til en lille familie med et barn. Det dækker cirka 70% af forbruget, kan producere 2.900-3.200 kWh hvert år og fylder omkring 25 m2. 6 kWp er til større familier med et eller flere børn. Dette anlæg kan dække 90% af husstandens forbrug. Det fylder til gengæld også 40-45 m2 og producerer omkring 5.100 kWh hvert år.

Hvis din solcelle producerer mere el end, du kan nå at bruge, så har du med en nettilsluttet enhed mulighed for at sælge din overproduktion af el til det kollektive netværk. Dette betyder, også at i de tider du mangler strøm, så kan du købe ekstra strøm fra el netværket. Det er som regel en overskudforretning for de fleste solcelleejere. Herudover kan du få tilskud hvis du investerer i et anlæg.

Håber dette gave dig et indblik i de vigtigste ting omkring solceller.

Post Tags
About Author: Morten Kofoed

Comments are closed.