4 ting som er på vej i glemslen

Gammelt leksikon på en hylde

Teknologien har gjort det muligt, at få hjælp til mange forskellige ting. De fleste, hvert fald unge mennesker, har en smartphone, så de hele tiden har adgang til internettet. Dermed kan man lige google hver gang, der er noget man er i tvivl om, det kan være alt fra hvordan ens bøf skal steges, til hvad et regnskab er.

Denne lidt alternative vinkel på et blogindlæg, skyldes at jeg kom til, at tænke over hvilke ting, der aldrig bliver brugt mere.
Jeg har listet de ting, jeg kom i tanke om, nedenfor:

Leksikon

Der findes stadigvæk masser af leksikoner rundt omkring i de danske hjem, men langt de fleste, er formentlig ganske støvede, og er ikke blevet åbnet i ualmindelige tider. Der var engang hvor man slog op i et leksikon, hver gang der var noget man ikke vidste, og hvis emnet stod der, var der en definering og måske en kortere beskrivelse af det. Leksikonets store problem er/var, at det ikke bliver opdateret.
Det vil sige at leksikonet mistede sin relevans, jo længere tid man havde det stående.

Kugleramme

Der var også engang, hvor man brugte en kugleramme når man skulle lære at regne i skolen.
I dag er det formentlig de færreste der ved, hvordan en kugleramme ser ud. Jeg har selv haft en kugleramme, som knægt. Ikke i skolen, nej der var lommeregneren opfundet, men til lege med.

VHS-afspiller

En VHS-afspiller var jo en fantastisk opfindelse, men i dag er det jo nærmest et oldtidsfund.
Mine forældre har stadig en VHS-afspiller stående, og hvis man ser noget på den, forbløffes man over, at man nogensinde har gidet at se film på sådan én. Men et sjovt fact er, at der stadig sælges VHS-afspillere i Danmark. Der er dog en forklaring, for de afspillere der bliver solgt, har indbygget DVD, som gør det muligt at overspille gamle VHS-bånd til DVD’er.

Fastnettelefon som privattelefon

Fastnettelefonen er lidt en “dark horse”, for den findes stadig i rigtig mange hjem, men som de fleste andre unge mennesker, holder jeg mig til min mobiltelefon. Både mine forældre og bedsteforældre har stadig en fastnettelefon, men jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har brugt en af dem. Jeg er sikker på at fastnettelefonen dør ud i private hjem, i takt med at min generation bliver gammel. Hvem tænker over, at når man bruger en fastnettelefon, så ringer man potentielt til hele huset. Som regel er der jo en man vil snakke med, så er det da meget nemmere bare at ringe til vedkommende.

Samtidig er jeg godt klar over, at der på mange arbejdspladser er fastnettelefoner, og at de stadig er praktiske, at have stående på kontorer, men som privattelefon, tror jeg helt klart den forsvinder.

Post Tags
About Author: Morten Kofoed

Comments are closed.