Hvad kan nye varmepumpe-generationer?

De nye generationer af luft til luft varmepumper kan en masse nye ting, der gavner forbrugeren og kommer miljøet til gode. De nye varmepumper sparer miljøet for omkring 50% af den CO2 udledning – som fx et oliefyr ville udlede.

Luft til luft varmepumpemarkedet er i vækst, hvilket har betydet øget konkurrencen og presset på producenterne. det øgede pres har gjort at producenterne løbende har udviklet nye varmepumpemodeller og har forbedret den eksisterende teknologi. På varmepumpetilbud.dk kan man få yderligere informationer om forskellige varmepumpetyper, hvordan de adskiller sig og deres formåen.

Det kan de nye modeller

I dag har vi luft til luft varmepumper der er langt mere effektive end for bare få år siden. Den øgede effektivitet sparer på elforbruget og gavner dermed også miljøet. De nye luft til luft varmepumper tilbyder også nye funktioner, der giver lidt mere “luksus” i hverdagen.

Selvafrimende: De nye luft til luft varmepumper er fx selvafrimende modsat mange af de ældre modeller. At de nye modeller er selvafrimende, betyder at varmepumperne ikke fryser til og at de kan generere varme, selv i hård frost. Mange ældre modeller kunne slet ikke fungere om vinteren og ejerne skulle selv ud at fjerne is fra varmepumperne, eller opvarme dem med elradiatorer – hvilket jo var langt fra effektivt.

Holde en konstant temperatur: De nye luft til luft varmepumper kan holde temperaturen konstant i fx sommerhuset. Dette betyder at man kan indstille temperaturen til at være et bestemt antal grader, hvilket jo er gavnligt når man ikke benytter huset og gerne vil undgå frostskader. Fx kunne man forestille sig, at man ønskede at holde temperaturen i sit sommerhus på 10 grader, i al den tid man ikke er der. Varmepumpen kan således indstilles til konstant at holde varmen i huset på 10 grader.

Bruge nettet eller mobiltelefonen til at starte varmepumpen: Er man på vej i sommerhuset eller på vej hjem fra en ferie, kan man også indstille sin varmepumpe “on the road”. Fx vil man kunne starte varmepumpen op ved hjælp mobiltelefonen eller ved at logge ind på en relateret hjemmeside på nettet, og tænde for varmepumpen der.

Tilslutte flere blæsere: Ønsker man at opvarme et større areal end det en enkelt varmeblæser kan formå, er der med de nye modeller mulighed  for at tilslutte flere blæsere til den samme varmepumpe.

Langt mere effektive: I modsætning til de tidligere tider varmepumper er nutidens luft til luft varmepumper langt mere energieffektive. Varmepumperne kan give meget mere varme og dermed dække et større varmebehov end hidtil. På den nye hjemmeside varmepumpetilbud.dk  kan du se langt mere om ikke bare luft til luft varmepumper, men også om jordvarme og luft til vand varmepumper.

 

Post Tags
About Author: Morten Kofoed

Comments are closed.