Lidt om det at låne penge

Mobillån

At optage lån har tidligere været kendt som en langsommelig proces, hvor du har skullet snakke med banken, udfylde en række papirer og først derefter modtage svar på, hvorvidt du er kreditværdig som låner. Det har meget andre ord, været kendt som en besværlig proces, som de fleste undlod at begive sig ud i – medmindre der var tale om større beløb. Sådan er det imidlertid ikke længere. Kortfristede lån, også kaldet mobillån, kan optages på et øjeblik og der går maksimalt to bankdage før du har pengene til rådighed på din konto. Tilmed har nye NemID-regler gjort, at du nu kan optage lån direkte fra din smatphone eller tablet.

Lån til det du står og mangler

Kortfristede lån har, primært på grund af et generelt blakket ry i branchen, været noget man ikke snakkede om. Der var således ingen, der skiltede med, at de havde optaget et kortfristet lån. Det er der nødvendigvis heller ikke den dag i dag, men forskellen er, at der nu er rigtig mange danskere, der benytter sig af tilbuddet.

Og det er der heller ikke noget galt i. Det vigtigste du skal have dig for øje inden du kaster dig ud i at låne er, om du rent faktisk kan betale lånet tilbage. Kortfristede kviklån har deres navn af en grund, hvorfor du typisk kun har op til 30 dage til at tilbagebetale dit lån. Det nytter altså ikke noget, at du låner penge, hvis du ved, at der er risiko for, at du ikke har pengene i hænde en måned efter.

I den situation er det eneste der sker, at du sætter dig selv i en dårlig position, der kan blive vanskelig at komme ud af. Har du fornuften i orden, er der dog ingen grund til at blive afskrækket af at låne. Tværtimod! Kortfristede lån tillader dig at låne til det du står og mangler, således at du ikke må droppe et godt tilbud eller overtrække din konto ved en uforudset udgift.

Lån fra alle devices

Nye NemID regler, der trådte i kraft i 2014, har gjort det endnu nemmere for dig at låne penge. Du har nemlig nu mulighed for at optage lån direkte fra din smartphone eller tablet, hvilket betyder at lån nu kan optages hvor som helst og når som helst. Det giver dig således større frihed end nogensinde før.

Helt konkret vil det sige, at du kan låne direkte når tilbuddet bliver præsenteret for dig, hvad end du står i en butik eller tjekker mails i toget. Det har således aldrig været nemmere at få råd til det du drømmer om. Et lån tillader dig at gøre tingene i den omvendte rækkefølge af, hvad du er vant til. Du kan købe det, du ikke kan leve uden og spare op til det efterfølgende.

“Alt med måde”-princippet er dog stadig gældende, hvorfor du ikke bare hovedløst skal kaste dig ud i at låne bare fordi det er nemt. Når du optager lån, uanset hvilket lån, optager du gæld, hvilket er en vigtig pointe at have in mente.

Post Tags
About Author: Morten Kofoed

Comments are closed.