Vælg en varmepumpe som opvarmningsløsning

Med de tiltagende klimaproblemer, bør vi som mennesker selv tage ansvar, for vores jords velbefindende, samt tænker på de kommende generationer. Hos privatpersoner er det især hvordan vi opvarmer hjemmet, der afgøre hvor meget man er med til at bidrage til den globale opvarmning.

Har man derfor et gammelt oliefyr stående derhjemme, er det måske på tide at begynde, at tænke over en anden løsning, som samtidig også er mere miljøvenlig. En af de løsninger som har vundet øget popularitet i Danmark, er varmepumperne. På Greenmatch.dk kan man få et godt overblik over hvilke forskellige varmepumper der findes, så man er godt klædt på når man skal bestemme sig for, hvilken type varmepumper der passer bedst til ens behov.

De forskellige varmepumper

Der findes nogle forskellige typer af varmepumper. Den mest effektive – men samtidig også den dyreste –  er en jordvarmepumpe. En jordvarmepumpe fungerer som eneste opvarmning i en bolig og fungerer ved, at optage den solenergi, der er lagret i jorden via en jordvarmeslange, der graves ned i haven. Dette sætter samtidig nogle krav, for hvor stor haven skal være, da der skal være plads til at grave slangerne ned. Hvilken type jord man har i haven, har også en stor betydning for, hvor effektiv en jordvarmepumpe er. En meget sandet jord, giver ikke en lige så høj virkningsgrad, som hvis man har en lerholdig jord.

En anden type af varmepumpe er en luft til vand varmepumpe. Denne kan også fungerer som eneste løsning og fungerer ved, at udnytte varmen i udeluften til at producere varme og varmt vand i hjemmet. Har man ikke havearealet til, at få installeret en jordvarmepumpe, så er en luft til vand varmepumpe et glimrende alternativ – den er dog ikke lige så effektiv. En luft-vand varmepumpe har den højeste effekt ved temperaturer over 7 grader. Ved temperaturer under 7 grader, falder virkningsgraden af luft-vand varmepumpen.

Man kan også vælge at få installeret en luft til luft eller en boligventilationsvarmepumpe. En luft-luft varmepumpe anvender energien fra udeluften til, at afgive varme til hjemmet. Har man elvarme i forvejen, er en luft-luft varmepumpe et miljøvenligt alternativ. En luft til luft varmepumpe kan dog ikke levere varmt brugsvand, og vil kun kunne opvarme et rum af gangen. Vil man også kunne få varmt brugsvand kan man vælge, at få installeret en boligventilationsvarmepumpe, som fungerer ved, at udnytte ventilationsluften fra hjemmet til, at lave varmt vand.

Få råd og vejledning

Vil man have råd og vejledning, så kan man kontakte Greenmatch.dk. Greenmatch har samarbejder med flere forskellige leverandører af varmepumper, og vil sætte dig i forbindelse med dem. Disse leverandører kan alle give dig professionel rådgivning, så du er sikker på at du får præcis den varmepumpe, som jeres bolig har behov for. Leverandørerne ved desuden godt, at de er i konkurrence med hinanden, og vil derfor altid give dig et godt tilbud, for at få dig som kunde.

 

Post Tags
About Author: Morten Kofoed

Comments are closed.