Vil du gerne opleve hele verden?

De fleste mennesker vil nok gerne opleve hele verden, men er det overhovedet muligt? Der er enkelte danskere der opnår at besøge alle FN-godkendte lande (ca. 200), hvilket må siges at være noget af en milepæl at opnå. Det er nok ikke de fleste, der har tiden og pengene til at opnå dette, så hvad gør man så, hvis man vil opleve hele verden?

En umulig opgave?

Det kan jo virke som en umulig opgave, at opleve hele verden, hvis ikke man har tiden eller pengene til at rejse hele verden rundt. At opleve verden behøves jo ikke betyde, at man skal rejse hele verden rundt, da store dele af verden kan opleves hjemmefra. Vi lever i en verden, hvor teknologien vinder større og større indpas, og dette giver os selvfølgelig nogle nye muligheder, som man ikke havde, hvis vi går 50 år tilbage.

Oplev verden gennem billeder

Bruger man tjenesten Panoramio.com kan man, på et kort, gennemse hele verden, og der vil poppe billeder op, rundt omkring på kortet, der selvfølgelig matcher placeringen.

Her er både professionelle billeder, taget af fotografer, men også billeder der “bare” er taget af privatpersoner. Det giver altså et godt billede af, hvordan de forskellige landskaber ser ud. Det er en service, hvor alle kan gå ind og uploade deres billeder, som de gerne vil dele, og det er der rigtig mange, der har gjort – hvilket gør tjenesten rigtig fremragende. Søger man f.eks. på Tanzania, navigerer kortet over til Tanzania, hvor man nærmest ikke kan se kortet, grundet alle de mange hundrede billeder, der er taget der.

Prøv Panoramio her

Panoramio

Kan det erstatte rigtig ferier?

Nej, det kan det selvfølgelig ikke, for det vil jo aldrig blive det samme, når man sidder derhjemme og kigger på billeder. Sidder man foran computeren får man kun det visuelle indtryk, og man kan altså ikke mærke, føle, lugte etc. Så når man oplever verden hjemmefra computeren, er det nok mere ment som en måde, hvorpå man kan få inspiration til sit næste rejsemål.

Post Tags
About Author: Morten Kofoed

Comments are closed.